Catatan Popular

Jumaat, 28 Disember 2012

ANAK DURHAKA TIADA BAGINYA SIRATUL MUSTAQIM

 Tulisan: Taufiq Hashim

Sejak kebelakangan ini ramai yang terkeliru dengan apakah perjuangan yang perlu dibawa??? Perjuangan agama ?? atau, perjuangan bangsa???

Sejarah merakamkan Rasullullah Habibullah s.a.w, selepas berhijrah ke Madinah perkara pertama yang di lakukan oleh Baginda adalah menyatukan Kaum Muhajirin (asal dari Mekah yang berhijrah bersama-sama Rasullullah Habibullah s.a.w) dengan Kaum Ansar (penduduk Asal Madinah iaitu suku Aus dan suku Khazraj.

Yang mana Kedua-dua suku ini telah lama bermusuhan sehingga berlakukan peperangan yang panjang seperti Perang Buath .Baginda telah menyatukan suku Aus dan Khazraj menjadi Ansar .Justeru itu semangat Assabiyah telah digantikan dengan semangat ukhwah).

Baginda juga telah mengadakan perjanjian dengan puak-puak yahudi iaitu Yahudi Bani Qainuqa , Bani Nadir dan Bani Quraidzah serta menyatukan puak-puak yahudi yg salin bertelagah ini melalui satu perjajian iaitu Piagam Madinah.

Benar...!!! Baginda Rasullullah Habibullah s.a.w seorang yang BIJAKSANA dengan mengukuhkan bangsa/kaum /puak terlebih dahulu di dahulukan sebelum bahagian pentadbiran, dakwah , siasah di mulakan.


Bangsa/kaum/puak adalah merujuk kepada orang/individu, manakala agama pula merujuk kepada benda. Adakah benda yang bawa orang/individu ??? atau orang/individu yang bawa benda??? Sudah tentulah orang/individu yang bawa benda...!!!

Jadi kesimpulannya BANGSA-lah yang bawa AGAMA.. dan AGAMA itu di jadikan panduan hidup... BUKANNYA di jadikan sebagai alat untuk kepuasan politik seperti yang di dustai oleh pimpinan PAS.


Inilah pendustaan komuniti yang paling besar bagi PAS bila mendustai firman Alllah yang menjadikan manusia berbagai-bagai bangsa supaya saling kenal mengenali ((Al-Hujuraat ayat 13)

Setelah sampai ke Madinah telah mendirikan masjid yang pertama iaitu Masjid Quba’ sebagai tempat penyatuan. Sebaliknya PAS telah mendustakan surah At-Taubah (ayat 107-108), yang mana banyak masjid-masjid yang didirikan oleh PAS adalah untuk perpecahan hingga terjadinya terjadinya sembahyang dua imam.

Tanah Melayu telah dijadikan Allah sebagai Tanah Berdaulat untuk orang berbangsa melayu dan melayu-lah yang kena berjuang di tanah airnya sendiri. Dan kena ingat!!! Allah tuhan robbul alamin telah menjadikan setiap bangsa dengan tempatnya.

Kini odeologi Nik Aziz Al-Dajjal (makna dajjal adalah pendusta agama) telah menebar dengan meluas dan telah merasuk anak bangsa melayu hingga tiada jatidiri melayu yang sejati. Bila mana tiada jati diri bangsa maka lemahlah bangsa.

Bila bangsa lemah mudahlah musuh dalam selimut seperti Nik Aziz Al-Dajjal (makna dajjal adalah pendusta agama) memperbodoh-bodohkan dan mempergunakan masyarakat demi kepuasan syahwatnya. Dan juga mudahlah musuh-musuh dari luar atau bukan sebangsa menjatuhkan pribumi dengan bantuan musuh dalam selimut.


Melayu yang seni tatasusilanya sejak berzaman adalah sangat sesuai dengan pegangan ISLAMnya sebagai perjalanan hidup. Mereka tidak lupa pada bangsanya BANGSA MELAYU. Mereka berjuang untuk memartabatkan bangsanya dengan ISLAM sebagai wadah pegangan hati , akal dan dapat mengawal nafsu mengikut hudud2nya (batasan).

Nik Aziz Al-Dajjal (makna dajjal adalah pendusta agama) mengatakan.. “Saya tidak bangga menjadi Melayu..”

Inilah MELAYU BANGSAT yang lahir dari rahim ibu Melayu dan dari benih sulbi atau tulang dada Melayu, tidak mahu mengaku Melayu apabila telah menuntut pelajaran agama ISLAM di Timur tengah dan BARAT untuk dapatkan pengiktirafan sijil dari manusia.

Nyata sekali Si Dajjal (makna Dajjal adalah pendusta agama) ini menggunakan semaksimanya agama demi survival politiknya... Sungguh jijik dan menjengkelkan...!!!!

Durhaka sungguh Nik Aziz pada kedua ibu bapanya, keturunannya dan bangsanya.. .... Adakah Tuhan akan akan menerima manusia yang durhaka kepada Ibubapanya???

Sedangkan ibubapanya mengaku mereka adalah bangsa Melayu dan ISLAM...mereka - mereka yang berTITLE "ULARMAK" dengan bangganya hendakkan ISLAM sahaja - bab bangsa atau kebangsaan tidak berkehendak. Adakah TUHAN SALAH telah mencipta/mentakdirkan mereka - mereka ini didalam rumpun MELAYU, di tanah NUSANTARA ini???

UNTUK PENGETAHUAN TUAN-TUAN,
TIADA SIRATUL MUSTAQIM KEPADA MEREKA YANG DERHAKA KEPADA IBU BAPA.. MANA MUNGKIN ORANG SEPERTI NIK AZIZ AL DAJJAL (MAKNA DAJJAL ADALAH PENDUSTA AGAMA) BOLEH SAMPAI KEPADA TUHAN??? KERANA KEREDHAAN ALLAH BERGANTUNG KEPADA IBU BAPA..

“barangsiapa yang durhaka kepada ibu bapa.. sesungguhnya dia tiada percaya pada tuhannya..” –hukama.

Ini kerana pada ibu adanya KARAMAH dan pada bapa ada HIKMAT...
Jadi kepada sesiapa yang durhaka pada ibu bapa seperti Nik Aziz Al Dajjal (makna Dajjal adalah pendusta agama) tiada KARAMAH dan HIKMAT pada diri anda... walaupun diri anda dikatakan KARAMAH seperti Nik Aziz Al Dajjal (makna Dajjal adalah pendusta agama).

DAN sesiapa yang derhaka kepada ibu bapa seperti Nik Aziz Al Dajjal (makna Dajjal adalah pendusta agama) nerakalah tempatnya... tetapi sebelum ke neraka akhirat, rasalah dulu neraka kat dunia (kehidupan yang sengsara zahir dan batin)

Dua ibu bapa tak boleh derhaka,
Besar jasanya kepada kita,
kalau menderhaka bahaya menimpa,
diakhirat kita masuk neraka.

Telah lahir Ulama' yang jahat
Telah lahir ahli ibadat yang jahil
Jangan jadikan ibadat sebagai alat
Murnikan hatimu dalam beribadat sebagai kebajikan (sadaqah) bagi diri sendiri keluarga, kaum kerabat, jiran tetangga, masyarakat, bangsa dan Negara seterusnya seluruh dunia.

"Tidak mustahil ilmu ma'rifat dikurniakan oleh tuhan kepada orang jalanan atau kutu lepak. Walhal seorang yang bertaraf ulama' telah sedaya upaya berusaha untuk mencapainya......"

Boleh jadi ulamak tersohor mati di dalam jamban!!!.

KUAT BANGSA (SAMA ADA MORAL, EKONOMI DAN SEGALA APA KEPERLUAN MATERIALISTIK), KUATLAH AGAMA.. !!!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan