Catatan Popular

Selasa, 25 Disember 2012

MALAIKAT vS KHALIFAH

 Tulisan: Taufiq Hashim
Disebabkan terlalu ingin menjadi kononnya sebagai Khalifah Islam iaitu Perdana Menteri Malaysia dan bercita-cita ke Putrajaya....!!! Orang ini iaitu Hadi Awang (Wali Setan) menyemai benih kebencian, keruntuhan akhlak dan keruntuhan Akidah Umat Islam. Hadi Awang (Wali Setan) dilantik oleh Tuhan membawa watak Iblis berserban berekor ular, serbannya membelit akal fikiran emosi merosakkan akidah pengikut PAS yg bebal, bodoh, bahalol dan jumud.

Wali Setan ini beranggapan hanya Ilmunya sahaja yg terhebat didunia. Yang mana pada pendapatnya orang lain semua bodoh berbanding ilmunya. Imbaukan kembali kisah Azazil iaitu KETUA segala Malaikat yg sangat taat pada suruhan Tuhan (tapi beribadat hanya kerana nafsu semata-mata iaitu berkehendakkan naik satu langit ke satu langit) yg terhebat ilmunya dari segala Malaikat diperintah oleh Tuhan supaya tunduk/sujud bagi Nabi Adam A.S.

Oleh kerana EGO,SOMBONG, UJUB, Riak perasan berilmu hebat Azazil ENGKAR perintah Tuhan dan bersumpah akan menghasut anak cucu Nabi Adam AS sampai saat penghujung nyawa dan ke neraka bersama-samanya. Sifat Azazil ini menjadi ikutan "Idola" Hadi Awang/Wali Setan yg perasan hebat tinggi ilmunya.

Begitu juga Nik Aziz Al Dajjal yang beribadat kerana nafsu semata-mata (kerana bermatlamat hendakkan pangkat, harta , takhta dan wanita) seperti mana Azazil yang beribadat beribu-ribu tahun hanya naik maqam sebagai ketua para malaikat.

Dihujung hidup nafasnya menentang Tuhan menjadi kafir berkiblat kepada Ketua Iblis Azazil, telah mendapat "kifarat" dari Tuhan Robbulalamin. Kini ditentang oleh pengikutnya dari golongannya sendiri yang terdiri daripada anak-anak didiknya spt C.N.Al Afghani, Datuk Fauzi Shaari (Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman) dan ramai lagi akan muncul di skrin alam maya. Wali Setan yg dikatakan berilmu hebat bersifat bongkak, ego ini telah terkena ketulah dimakan sumpahan khifarat dari Tuhan Azzawajalla.

Begitu juga ingatan ini untuk pemimpin-pemimpin UMNO, anda juga akan menempah kifarat dari Tuhan seperti mana Pemimpin-pemimpin PAS yg sangat berilmu seperti alim ulamak yg di hormati oleh masyarakat. Dan kini dihina oleh masyarakat ramai yg terdiri daripada pengikutnya sendiri sewaktu hidup belum pun sempat ke lubang kubur.
Oleh itu jangan anda bila sudah berkuasa dan dapat kuasa serta gila kuasa seperti Ulamak PAS menipu Tuhan.

Inilah balasan kepada orang yang mencari kemuliaan di atas jalan agama (menjual beli dan mendustakan agama).. iaitu belum sempat ke alam kubur akan dihina oleh masyarakat mahu pun unggas yg maha kecil yang bertauhid kepada tuhan...

Telah lahir Ulama' yang jahat
Telah lahir ahli ibadat yang jahil
Jangan jadikan ibadat sebagai alat
Murnikan hatimu dalam beribadat sebagai kebajikan (sadaqah) bagi diri sendiri keluarga, kaum kerabat, jiran tetangga, masyarakat, bangsa dan Negara seterusnya seluruh dunia.

"Tidak mustahil ilmu ma'rifat dikurniakan oleh tuhan kepada orang jalanan atau kutu lepak. Walhal seorang yang bertaraf ulama' telah sedaya upaya berusaha untuk mencapainya......"

Boleh jadi ulamak tersohor mati di dalam jamban!!!.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan