Catatan Popular

Jumaat, 5 Julai 2013

ISU PENUTUPAN JONKER WALK, MELAKA.

Penulis: Taufiq Hashim.

PERTAMA sekali saya ingin mengatakan dan menyetujui apa tindakan Ketua Menteri Melaka Datuk Idris Haron. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada beliau atas keberanian menutup Jonker Walk ini.

KERANA tempat ini merupakan sarang bagi sindiket - sindiket cina melakukan pelbagai kegiatan jenayah seperti kongsi gelap, penyeludupan, pelacuran, perjudian dan sebagainya sepertimana Jalan Petaling, Bukit Bintang, Brickfield dan mana - mana China Town (bandar cina).

SEKARANG majoriti kaum cina sudah pandai menentang kerajaan dan kini mereka tiada wakil pun dalam kerajaan. Dan ini lah masanya Ketua Menteri Melaka, Polis (Unit D7 - Bahagian Kongsi Gelap/Perjudian/Maksiat), KDN, Majlis Perbandaran, Kastam Diraja dan Imegresen menyerbu membenteras tempat-tempat sindiket-sindiket cina ini selama 24 jam sehari.

SEANDAINYA kegiatan tidak bermoral di kawasan tersebut seperti di atas dibanteras, Kita akan tengok pada siapa kongsi - kongsi gelap cina atau sindiket - sindiket ini hendak mengadu????

JIKA sebelum ini mereka boleh mengadu dengan orang politik dari kaum mereka sendiri (bukan semua) iaitu ahli parlimen atau wakil rakyat dari kalangan kaum mereka... Kini???

UNTUK pengetahuan umum. Orang politik dari kalangan kaum merekalah yang "back-up"" segala perbuatan sindiket haram (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas) yang di manopoli oleh kaum-kaum cina ini di seluruh Malaysia. Mereka menjadi kaya-raya kerana kegiatan haram (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas), di samping mendapat perlindungan dari ahli parlimen atau ahli politik yg berkuasa di tempat-tempat mereka bertapak.

BUKTINYA bila Lim Kit Siang sendiri telah diundang untuk menghadiri perhimpunan membantah penutupan Jonker Walk yang dianjurkan oleh kaum cina. Anehnya, kenapa sebelum ini mereka - mereka ini mebantah pembinaan Jonker Walk???

SAYA percaya seandainya pihak-pihak berkuasa (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas) mengunakan kuasa mereka secara maksimum menyerbu membenteras 24 jam tempat-tempat (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas).

NESCAYA peniaga-peniaga cina yang terbabit dengan sindiket haram (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas) akan lari pindah malam meninggalkan Tanah Melayu ini jika bisnes halal dan haramnya akan rugi.

INI kerana tidak siapa lagi yang boleh melindungi sindiket haram (seperti yang disebutkan dalam perenggan di atas) mereka.

KEPADA siapa mereka akan mengadu??? sama ada mengadu dengan Lim Guan Eng??? Lim Kit Siang??? Karpal Singh??? Anwar Ibrahim??? apa yang mereka ini boleh buat???

JIKA sebelum ini di Pulau Pinang kerajaan Cina DAP boleh meruntuhkan premis perniagaan milik Melayu sesuka hati. Menutup bazar Ramadhan yang rata-ratanya dijalankan oleh peniaga Melayu sesuka hati, berlandaskan kepada undang-undang, mengapa tidak kerajaan negeri Melaka? Adakah undang-undang hanya terpakai terhadap kaum Melayu sahaj, tetapi tidak terhadap kaum Cina????

UNTUK pengetahuan umum kuasa politik negara secara realitinya telah dipegang oleh Bumiputera Islam dengan UMNO sebanyak 88 kerusi di Parlimen.

BANTERAS KONGSI GELAP, PERJUDIAN, PENYELUDUPAN, PERLACURAN DI BERTAPAK DAN BERSARANG DI KAWASAN CHINA TOWN...!!!!
- INI KALI LAH -

Tiada ulasan:

Catat Ulasan